Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Γαλλία: Μοντεμπούργκ, ο πρώτος ισχυρός υποψήφιος στην κούρσα των Σοσιαλιστών
[In]: Γαλλία: Μοντεμπούργκ, ο πρώτος ισχυρός υποψήφιος στην κούρσα των Σοσιαλιστών

[In]: Γαλλία: Μοντεμπούργκ, ο πρώτος ισχυρός υποψήφιος στην κούρσα των Σοσιαλιστών

Παρίσι
Ο Αρνό Μοντεμπούργκ, αρχικά υπουργός Οικονομίας του Ολάντ μέχρι να γίνει το πρώτο μεγάλο στέλεχος που «καρατομήθηκε», έγινε ο πρώτος ισχυρός υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Σοσιαλιστών στις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Τα ονόματα θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες και η μάχη, στην οποία είναι άγνωστο αν θα βρίσκεται και ο Ολάντ, θα δοθεί τον Ιανουάριο.
Την Πέμπτη, ο Μοντεμπούργκ υπέβαλε και επίσημα την υποψηφιότητά του -οι προθέσεις του ήταν γνωστές και διακηρυγμένες από το τέλος του καλοκαιριού. Είχε διεκδικήσει ξανά το χρίσμα των Σοσιαλιστών την προηγούμενη φορά, καταλήγοντας στην τρίτη θέση κατά εκείνη την διαλογή που καταλήξει στον Ολάντ.
Ήδη από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομίας επί Ολάντ, είχε κάνει προσωπικό του «σλόγκαν» τη φράση που «made in France», θέλοντας να τονίσει τη θέση του για στήριξη των γαλλικών επιχείρησεων.
Ήταν ο υπουργός που είχε φέρει την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βαλς τον Αύγουστο του 2014, έχοντας πυροδοτήσει πόλεμο με αναφορά πως «η Γερμανία έχει πέσει στην παγίδα της λιτότητας, την οποία επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!