Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Φθορά, εγκατάλειψη και κλοπές στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου
[In]: Φθορά, εγκατάλειψη και κλοπές στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου

[In]: Φθορά, εγκατάλειψη και κλοπές στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου

Αθήνα
Χωρίς πρόσβαση, καθώς μια πεσμένη λεύκα δεν επιτρέπει τη δίοδο και οι επισκέπτες ρίχνουν τα σύρματα της περίφραξης για να περάσουν, χωρίς νερό στους πυροσβεστικούς κρουνούς, χωρίς προστασία τα ανοίγματα πολλών κτιρίων.
Εικόνα προχωρημένης φθοράς κι εγκατάλειψης στο πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι είναι εκείνη που περιγράφει το Σωματείο των Φίλων του Κτήματος Τατοΐου , το οποίο επίσης καταγγέλλει και κλοπές.
«Τα γκαράζ έχουν γκρεμιστεί πάνω από το ανάκτορο από πέρυσι, με αποτέλεσμα να έχουν καταπλακώσει αυτοκίνητα. Η στέγη του ιπποστασίου χάσκει ανοιχτή έναν χρόνο τώρα, από την πτώση λεύκας» περιγράφει σε σχετική επιστολή του ο πρόεδρος του Σωματείου Βασίλης Κουτσαβλής και κάνει λόγο για κλοπές από το οινοποιείο και το ξενοδοχείο «Τατόιον».
Ο ίδιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κλοπής πολύτιμου υλικού από το αρχείο του κτήματος που βρίσκεται στο διευθυντήριο.
Και όλα αυτά ενώ «κανείς δεν ενδιαφέρθηκε εδώ και έναν χρόνο να αντιμετωπίσει την κατάσταση, παρόλο που έχουμε ενημερώσει πολλές φορές το υπουργείο Πολιτισμού» όπως επισημαίνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!