Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Φόβοι για τα πακέτα μετά το δέμα – βόμβα
[In]: Φόβοι για τα πακέτα μετά το δέμα – βόμβα

[In]: Φόβοι για τα πακέτα μετά το δέμα – βόμβα

Περί τα επτά εκατομμύρια πακέτα παραδίδονται κάθε μέρα από πόρτα σε πόρτα το διάστημα ενόψει των χριστουγεννιάτικων γιορτών στη Γερμανία από την εταιρεία ταχυμεταφορών DHL. «Είναι σχεδόν αδύνατο να ελεγχθούν όλα τα πακέτα», ξεκαθαρίζει ο Ντιρκ Κλάζεν, εκπρόσωπος της εταιρείας στη Βόννη. Όπως λέει ο ίδιος, οι 60.000 μεταφορείς πακέτων της εταιρείας έχουν διαρκώς στο πίσω μέρος του μυαλού τους το περιστατικό με το δέμα-βόμβα που παραδόθηκε σε φαρμακείο του Πότσνταμ, με τους δράστες να ζητούν εκβιαστικά χρήματα από την DHL. Πάντως σύμφωνα με τον εκπρόσωπο δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι θα υπάρξουν κι άλλα απειλητικά πακέτα. «Το έργο μας προχωρά εντελώς κανονικά», σχολιάζει.
Πάντως οι προειδοποιήσεις της αστυνομίας του Πότσνταμ για ιδιαίτερη προσοχή και εγρήγορση μετά το επικίνδυνο πακέτο, σήμανε συναγερμό σε περιπτώσεις πακέτων που ακολούθως αποδείχθηκε ότι ήταν εντελώς αθώα. Για παράδειγμα, στην Εισαγγελία της Θουριγγίας σήμανε συναγερμό για βόμβα σε πακέτο, για να διαπιστωθεί τελικά ότι το ανώνυμο δέμα περιείχε απλά καταλόγους.
Πάντως οι εργαζόμενοι της DHL θα πρέπει πάντοτε να έχουν στο μυαλό τους ότι κάποιο πακέτο μπορεί να μην είναι εντάξει, επισημαίνει ο Ντιρκ Κλάζεν, παραδεχόμενος ότι παρά τα όποια μέτρα ασφαλείας, πάντοτε υπάρχει ένα ποσοστό ρίσκου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!