Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In]: «Φόρο πολυτελείας» στα τετράτροχα για περιβαλλοντικούς λόγους επιβάλλει η Κίνα
[In]: «Φόρο πολυτελείας» στα τετράτροχα για περιβαλλοντικούς λόγους επιβάλλει η Κίνα

[In]: «Φόρο πολυτελείας» στα τετράτροχα για περιβαλλοντικούς λόγους επιβάλλει η Κίνα

Η κινεζική κυβέρνηση επιβάλλει φόρο που ανέρχεται στο 10% για τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα σε μια προσπάθεια όχι να «μπει χρήμα στα ταμεία» αλλά να ωθήσει εκείνους που μπορούν να τα αγοράσουν σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον και αποδοτικότερα τετράτροχα.
Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο οικονομικών ο φόρος ισχύει ήδη για αυτοκίνητα των οποίων η τιμή υπερβαίνει τα 189.000 δολάρια και στοχεύει στην προώθηση αυτοκινήτων με «λογικότερα μεγέθη κατανάλωσης καυσίμου και στον περιορισμό των εκπομπών ρύπων και την εξοικονόμηση ενέργειας» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Στον αντίποδα δρομολογείται επίσης η περιστολή των φόρων που βαρύνουν τα μικρότερα και πιο αποδοτικά αυτοκίνητα.
«Η επιβολή του φόρου στα υπερπολυτελή αυτοκίνητα αντικατοπτρίζει την στάση της κυβέρνησης για την προώθηση των αποδοτικότερων αυτοκινήτων.
Επίσης ο νέος αυτός φόρος θα επιταχύνει τη διαδικασία μείωσης των φόρων στα μικρότερα και αποδοτικότερα αυτοκίνητα στο πλαίσιο του στόχου της κυβέρνησης να προωθήσει αυτοκίνητα με χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης καυσίμου» ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας.
Παρ΄όλα αυτά ο νέος φόρος αναμένεται να αποτελέσει ένα μικρό πλήγμα για τις υπερπολυτελείς φίρμες του διαμετρήματος των Ferrari, Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini, McLaren και Aston Martin οι οποίες τα τελευταία χρόνια στρέφουν ολοένα και περισσότερο το βλέμμα στους ολοένα και πιο πολυπληθείς πλούσιους Κινέζους προσαρμόζοντας αναλόγως και την γκάμα προϊόντων τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!