Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Φλώρινα: Διαμαρτυρία των κατοίκων Αναργύρων – Ζητούν απαλλοτριώσεις
[In]: Φλώρινα: Διαμαρτυρία των κατοίκων Αναργύρων – Ζητούν απαλλοτριώσεις

[In]: Φλώρινα: Διαμαρτυρία των κατοίκων Αναργύρων – Ζητούν απαλλοτριώσεις

Περιθώριο στην κυβέρνηση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου να φέρει την τροπολογία στη Βουλή που να ρυθμίζει το θέμα της απαλλοτρίωσης του οικισμού Αναργύρων Φλώρινας, έδωσαν οι κάτοικοι του οικισμού, που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τη μεγάλη κατολίσθηση του ορυχείου της ΔΕΗ στο Αμύνταιο στις αρχές Ιουλίου και του ρήγματος που δημιουργήθηκε.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, οι κάτοικοι ζήτησαν από τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Αμυνταίου να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση του οικισμού, ενώ εξέφρασαν την αγωνία και τον φόβο για την ζωή τους από την παραμονή τους στον οικισμό μετά και από τις προειδοποιητικές δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΠ, Ενθύμιου Λέκκα, για άμεση εκκένωση του ενόψει των βροχών του φθινοπώρου.
Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, μετέφερε στους κατοίκους την διαβεβαίωση του υπουργού Γιώργου Σταθάκη, ότι η τροπολογία της απαλλοτρίωσης των Αναργύρων θα ρυθμιστεί νομοθετικά προς το τέλος του μήνα όταν θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα των αυθαιρέτων. Ο κ. Καρυπίδης επανέλαβε ότι έχει στείλει επιστολή στην διοίκηση της ΔΕΗ, όπου της ζητά στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να αναλάβει προσωρινά το κόστος της πληρωμής των ενοικίων 45 οικογενειών που θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το χωριό όταν αποφασιστεί η εκκένωσή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!