Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Φλαμπουράρης: Η τρίτη αξιολόγηση θα είναι αρκετά ευκολότερη
[In]: Φλαμπουράρης: Η τρίτη αξιολόγηση θα είναι αρκετά ευκολότερη

[In]: Φλαμπουράρης: Η τρίτη αξιολόγηση θα είναι αρκετά ευκολότερη

«Η κυβέρνηση κατάφερε να αποτρέψει την ολική καταστροφή και να επαναφέρει την αξιοπιστία της χώρας με τις κατά το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τους πολίτες» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
Είπε ότι παρά τις δυσκολίες, σειρά ζητημάτων που αλλάζουν ουσιαστικά την ζωή των πολιτών, προχωρούν, ενώ αναφορικά με τις «προοδευτικές μεταρρυθμίσεις», είπε ότι «θα βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο, θα ισορροπήσουμε την οικονομία και οι κοινωνικές τομές θα γίνουν νηφάλια στην επόμενη τετραετία, εάν μας το επιτρέψουν οι πολίτες».
Τόνισε ότι «η κυβέρνηση θέλει τις υγιείς παραγωγικές επενδύσεις όπου θα επιδιώκεται ο συνδυασμός της οικονομικής ανάπτυξης με την προστασία του περιβάλλοντος».
Όπως επισήμανε, η χώρα είναι «πλέον θωρακισμένη μέσω της επίτευξης σταθερών πρωτογενών πλεονασμάτων, της ανθεκτικότητας του τραπεζικού συστήματος και της αξιοποίησης των γεωπολιτικών μας πλεονεκτημάτων» και πρόσθεσε, χαρακτηριστικά, «με αυτή την έννοια, μπορώ να πω ότι οι αιματηρές θυσίες των Ελλήνων πολιτών έπιασαν τόπο και νομίζω ότι, αφού αντέξαμε στη δεύτερη αξιολόγηση, η τρίτη θα είναι αρκετά ευκολότερη».
Εξέφρασε την ελπίδα για ομαλή και γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, ώστε «όλη η ενέργεια και δημιουργικότητα να στραφεί στην εξυπηρέτηση του κεντρικού στόχου» που είναι «η Ελλάδα της νέας εποχής».
Είπε ότι υπάρχουν όλα τα αντικειμενικά δεδομένα για την επίτευξη του στόχου που έθεσε ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη «η φετινή να είναι η τελευταία μνημονιακή ΔΕΘ», ενώ αναφορικά με το θέμα του χρέους, είπε ότι η απάντηση στο ζήτημα αυτό εξαρτάται κυρίως από τον χρόνο υλοποίησης της δέσμευσης που έχουν αναλάβει οι εταίροι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!