Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Φέσσας: Το πρόβλημα είναι η δημιουργία πλούτου και όχι η διανομή του
[In]: Φέσσας: Το πρόβλημα είναι η δημιουργία πλούτου και όχι η διανομή του

[In]: Φέσσας: Το πρόβλημα είναι η δημιουργία πλούτου και όχι η διανομή του

Αθήνα
«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η δημιουργία πλούτου και όχι η διανομή του, το ζητούμενο της δίκαιης ανάπτυξης έπεται», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, υπό τον τίτλο “η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας”, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για νέα κοινωνική συμφωνία, αλλά και για αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων.
«Στην κατάσταση που είμαστε σήμερα τα χρειαζόμαστε όλα: και ελάφρυνση του χρέους και το QE και τα αυξημένα κρατικά έσοδα και τη μείωση δαπανών του κράτους και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση προκάλεσε τη ραγδαία αύξηση της αμφισβήτησης από πλατιά στρώματα της κοινωνίας που εναντιώθηκαν στις λεγόμενες «κατεστημένες πολιτικές και οικονομικές ελίτ. Τη λαϊκή αυτή κατακραυγή εκμεταλλεύτηκαν αντισυμβατικοί πολιτικοί, είτε της Αριστεράς, είτε της Δεξιάς και διεκδίκησαν την εξουσία. Οι πολιτικοί αυτοί έθεσαν τα σωστά ερωτήματα, αλλά σταδιακά αποκαλύπτεται ότι δεν έχουν τις σωστές απαντήσεις», υποστήριξε ο κ. Φέσσας.
«Ύστερα από επτά χρόνια κρίσης, πρόσθεσε, διδαχθήκαμε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Χρειάζεται νέα κοινωνική συμφωνία που δεν θα αναφέρεται καθόλου στο παρελθόν, αλλά στο μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!