Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Το Facebook (μπορεί να) βλάπτει σοβαρά την υγεία
[In]: Το Facebook (μπορεί να) βλάπτει σοβαρά την υγεία

[In]: Το Facebook (μπορεί να) βλάπτει σοβαρά την υγεία

Ακόμα και αν δεν γνωρίζει κανείς την επιστημονική βάση πίσω από τις συνέπειες της εμμονής -ειδικά των εφήβων- με τα κοινωνικά δίκτυα έχει σίγουρα παρατηρήσει τις αλλαγές στην κοινωνική συμπεριφορά του χρήστη.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Regis που θα δημοσιευτεί στο “Computers in Human Behavior”
ακόμα και όταν κοιτάς τα news feed του Facebook υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία σου. Μπορεί η συμπεριφορά σου στα κοινωνικά δίκτυα να σε κάνει περισσότερο αγχώδη, να σου δημιουργεί κρίσεις πανικούς ακόμα και αίσθημα κατωτερότητας.
Αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα η εκτεταμένη χρήση των κοινωνικών δικτύων μπορεί να προκαλέσει ακόμα και σοβαρές βλάβες για την υγεία του χρήση όπως λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.
Το άγχος για την απάντηση ή όχι σε ένα μήνυμα αλλά και η συγκέντρωση αρκετών like σε ένα status δημιουργούν στους χρήστες άγχος το οποίο μακροπρόθεσμα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Οι ερευνητές εξέτασαν τις απαντήσεις 89 φοιτητών οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για την σχέση τους με το Facebook και στη συνέχεια παρακολούθησαν για 10 εβδομάδες την συμπεριφορά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!