Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Εξετάζεται παράταση στην πληρωμή του παραβόλου για τα ανασφάλιστα οχήματα
[In]: Εξετάζεται παράταση στην πληρωμή του παραβόλου για τα ανασφάλιστα οχήματα

[In]: Εξετάζεται παράταση στην πληρωμή του παραβόλου για τα ανασφάλιστα οχήματα

Αθήνα
Να επανεξετάζει το ζήτημα του προστίμου των 250 ευρώ για τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων φέρεται το υπουργείο Οικονομικών, δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία. Μετά τα λάθη στα ειδοποιητήρια και τη σωρεία αντιδράσεων μελετάται κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα καταργεί επί της ουσίας το παράβολο των 250 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα (πιθανόν εντός έξι μηνών) θα ασφαλίσουν το όχημά τους. Αλλιώς τους περιμένουν ακόμη πιο τσουχτερά -ίσως και διπλάσια πρόστιμα.
Οι πληροφορίες αυτές από κύκλους του υπουργείου που επικαλείται η Καθημερινή βρίσκονται σε συμφωνία με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γ.Χατζηθεοδοσίου στο ΣΚΑΪ για εξέταση παράτασης στην πληρωμή του παραβόλου για τα ανασφάλιστα οχήματα, 15 ή 20 ημερών.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή ο αριθμός των κατόχων οχημάτων που μπορεί λανθασμένα να έλαβε ειδοποιητήριο για την καταβολή των 250 ευρώ μπορεί να φτάνει και τις 400.000.
Ως βασικότερες αιτίες των λαθών που έχουν γίνει κατά τη διασταύρωση που έκανε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι οι περιπτώσεις κλοπής ή καταστροφής του αυτοκινήτου. Πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες ο ιδιοκτήτης ενημερώνει την αστυνομία, η οποία καταγράφει και το συμβάν, αλλά συνήθως δεν ενημερώνει το υπουργείο Οικονομικών, στο αρχείο του οποίου το συγκεκριμένο όχημα εμφανίζεται ότι κυκλοφορεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!