Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Εξέταση αίματος προβλέπει την ανταπόκριση του ασθενή στην ανοσοθεραπεία
[In]: Εξέταση αίματος προβλέπει την ανταπόκριση του ασθενή στην ανοσοθεραπεία

[In]: Εξέταση αίματος προβλέπει την ανταπόκριση του ασθενή στην ανοσοθεραπεία

Αμερικανοί ερευνητές απέδειξαν ότι οι μεταλλάξεις που είναι παρούσες στο κυκλοφορούν DNA του όγκου και μπορούν να ανιχνευθούν στο αίμα, μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να προβλέψουν αν ο ασθενής θα ανταποκριθεί στην ανοσοθεραπεία.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια απλή αιματολογική εξέταση μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να αποφασίσουν αν θα χορηγήσουν ανοσοθεραπεία ή όχι στον ασθενή.
Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο Clinical Cancer Research , οι αχανείς διαφορές μεταξύ των όγκων μεμονωμένων ασθενών συνεπάγονται και μια ευρεία γκάμα αντιδράσεων σε κάθε διαφορετική θεραπεία. Μάλιστα, οι όγκοι συχνά πρέπει να υποβληθούν σε βιοψία για να καθοριστεί αν μια δεδομένη θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή όχι. Η διαδικασία της βιοψίας μπορεί να είναι επεμβατική και πολλές φορές δύσκολο να διενεργηθεί.
Το κυκλοφορούν DNA του όγκου είναι DNA που εκκρίνεται στο αίμα από τον καρκινικό όγκο. Μπορεί να απομονωθεί από το αίμα του ασθενή και αναλυθεί ώστε να αποκαλυφθούν μεταλλάξεις του αρχικού όγκου. Άρα, μπορεί να αποτελέσει μια υγρής μορφής βιοψία.
Επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιεγκο κατάφεραν να προβλέψουν την ανταπόκριση του ασθενή στην ανοσοθεραπεία με αναστολείς των σημείων ανοσιακού ελέγχου, από την εμφάνιση γενετικών ανωμαλιών στο κυκλοφορούν DNA του όγκου του ασθενή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!