Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Εξαντλεί το χρονοβόρο πήγαινε έλα στη δουλειά
[In]: Εξαντλεί το χρονοβόρο πήγαινε έλα στη δουλειά

[In]: Εξαντλεί το χρονοβόρο πήγαινε έλα στη δουλειά

Το έχουμε συνηθίσει τόσο που δεν το παρατηρούμε πλέον. Κάθε μέρα, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι εισέρχονται και εξέρχονται μαζικά στα κέντρα των ευρωπαϊκών πόλεων με αυτοκίνητα ή άλλα μέσα συγκοινωνίας. «Στη Γερμανία περίπου το 50% των εργαζομένων καλύπτει καθημερινά σημαντικές αποστάσεις για να πάει και να επιστρέψει από τη δουλειά», δηλώνει η Σουζάνε Γκέρστενμπεργκ από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία της Εργασίας για να προσθέσει: «Έχει γίνει πια αυτονόητο, όμως το πηγαινέλα επιβαρύνει τους εργαζόμενους, μιας και αυξάνει τον χρόνο που διαθέτουν στη δουλειά τους».
Σε συγκριτική μελέτη της γερμανικής Υπηρεσίας για την Προστασία της Εργασίας η Σουζάνε Γκέρστενμπεργκ και οι συνάδελφοί της συμπεραίνουν, μεταξύ άλλων, πως όσο καλύτερη η συγκοινωνιακή υποδομή, τόσο περισσότεροι άνθρωποι προτίθενται να διανύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις από το σπίτι μέχρι τη δουλειά τους. Παράλληλα οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι το πηγαινέλα, με το κυκλοφοριακό και τα γεμάτα λεωφορεία, τραμ και τρένα, επιβαρύνει σημαντικά την υγεία των εργαζομένων.
Όλο και συχνότερα εργαζόμενοι εκφράζουν δυσαρέσκεια για τις καθημερινές μετακινήσεις σε ώρες αιχμής. Σύμφωνα με την γερμανική υπηρεσία, σε όσους εργάζονται με βάρδιες αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιακά νοσήματα, πονοκεφάλους, υπνηλία, νευρικότητα και διαταραχές του ύπνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!