Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Ευρωβουλευτής ζητά επιβολή κυρώσεων για σεξιστικές δηλώσεις
[In]: Ευρωβουλευτής ζητά επιβολή κυρώσεων για σεξιστικές δηλώσεις

[In]: Ευρωβουλευτής ζητά επιβολή κυρώσεων για σεξιστικές δηλώσεις

Η ισπανίδα ευρωβουλευτής Ιράτσε Γκαρθία Περέθ ζήτησε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος ενός πολωνού ευρωβουλευτή λόγω των σεξιστικών δηλώσεων που έκανε την Δευτέρα σχετικά με την εργασία των γυναικών.
«Ζητάω από το Κοινοβούλιο να εξετάσει αυτές τις δηλώσεις προκειμένου να αποφανθεί εάν είναι πιθανό να επιβληθούν κυρώσεις, διότι όλο αυτό είναι απαράδεκτο» εξήγησε η Περέθ στους συνάδελφους της στο Στρασβούργο.
«Αυτοί που πρέπει πραγματικά να παραμείνουν στα σπίτια τους είναι οι μισογύνηδες που δεν σέβονται τις γυναίκες οι οποίες αποφάσισαν να είναι ελεύθερες» συμπλήρωσε η ίδια, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα πολλών βουλευτών.
Η ευρωβουλευτής από την Ισπανία αναφερόταν στις δηλώσεις που έκανε χθες το βράδυ ο Πολωνός ακροδεξιός βουλευτής Γιάνουζ Κόρβιν Μίκε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την ευρωπαϊκή δημογραφία.
«Με έκπληξη βλέπω ότι δεν έχουμε διαπιστώσει τα βασικά αίτια αυτής της δημογραφικής αλλαγής: κι αυτά είναι ότι οι γυναίκες πηγαίνουν κι εργάζονται και κάνουν ελάχιστα παιδιά» είπε ο ευρωβουλευτής.
«Όλος αυτός ο κόσμος λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να αφήσουν το νοικοκυριό. Εάν δεν διευθετήσουμε αυτό το πρόβλημα, αμέσως, δεν έχει κανένα νόημα να το συζητάμε» συνέχισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!