Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ορίσει τι είναι η Uber
[In]: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ορίσει τι είναι η Uber

[In]: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ορίσει τι είναι η Uber

Στο τέλος του 2017 εκτιμάται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα αποφανθεί εάν η Uber συνιστά απλή δραστηριότητα στον τομέα των μεταφορών ή θα πρέπει να θεωρηθεί ηλεκτρονική υπηρεσία διαμεσολαβήσεως ή υπηρεσία της κοινωνίας των πληροφοριών. Την αίτηση προδικαστικής αποφάσεως υπέβαλλε η ισπανική Δικαιοσύνη πριν κρίνει την αγωγή της Asociación Profesional Elite Taxi, της ισπανικής ένωση οδηγών ταξί εναντίον της Uber Systems Spain.
Οι ισπανοί οδηγοί ταξί κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, κάτι για το οποίο μιλούν και οδηγοί σε άλλα κράτη-μέλη. Μάλιστα, έχει ζητηθεί η προσοχή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τον ισχυρισμό ότι η Uber καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της με διάφορους τρόπους. Μεταξύ άλλων, θεωρείται ότι η Uber πράττει αθέμιτα:
  • μέσω του αποκλειστικού της δικαιώματος να ενσωματώνει την εφαρμογή της στους χάρτες της Google,
  • μέσω της πρόσβασής της σε στοιχεία επικοινωνίας πελατών που επικοινώνησαν μέσω smartphone για σκοπούς προώθησης των υπηρεσιών της
  • και μέσω επιθετικών πολιτικών εκπτώσεων, παρέχοντας αφενός στους οδηγούς κίνητρα για
  • να τερματίσουν τις υφιστάμενες συμβάσεις τους και να ενταχθούν στην Uber και αφετέρου στους πελάτες δωρεάν ή φθηνότερες διαδρομές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!