Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Ευρωπαϊκή πηγή: Να μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό
[In]: Ευρωπαϊκή πηγή: Να μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό

[In]: Ευρωπαϊκή πηγή: Να μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό

Κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις δεν αφήνουν οι δανειστές, θέτοντας πολύ αυστηρά χρονικά περιθώρια και μία μακροσκελής λίστα προαπαιτούμενων και ειδικότερα στο Ελληνικό.
Η κυβέρνηση καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για την τύχη της ανάπτυξης εντός Δεκεμβρίου προκειμένου το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) να πάρει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) και να σταλεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Ευρωπαϊκή πηγή δίνοντας έμφαση στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων ανέφερε ότι δεν χρειάζεται να ολοκληρωθούν αλλά πρέπει να είναι σαφές ότι ξεκίνησαν, πρέπει για παράδειγμα «να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό». Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «θέλουμε να δούμε μπουλντόζες να μπαίνουν στο Ελληνικό, να αρχίσουν να κατασκευάζουν πράγματα και να δημιουργούν θέσεις εργασίας».
Άλλωστε και η αυστριακή εφημερίδα Der Standard αναφέρεται στο Ελληνικό και εκτιμά ότι η επένδυση «θα μπορούσε να βοηθήσει το σύνολο της οικονομίας να ορθοποδήσει». Η αυστριακή εφημερίδα σημειώνει ότι «σύντομα πρόκειται να δημιουργηθούν εκεί οι μεγαλύτερες τουριστικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη. Τα σχέδια περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, καζίνο, συνεδριακούς χώρους, μαρίνα για θαλαμηγούς και μια δημόσια παραλία. Με την επένδυση στην περιοχή και τις νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν, η κρίση στην Ελλάδα θα αποτελέσει παρελθόν, λέει ο Γκερντ Ντύκελμαν-Ντουμπλάνι, εμπορικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «επενδύσεις οκτώ δισ. ευρώ και 75.000 θέσεις για την ανοικοδόμηση της τεράστιας ανεκμετάλλευτης έκτασης έχουν συμφωνηθεί, υπογραφεί και επικυρωθεί από τη βουλή».
Παρά τις όποιες δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στη διαδικασία υλοποίησης του έργου, η Der Standard εκτιμά ότι «φαντάζει σχεδόν αδιανόητο η Lamda και οι εταίροι της να τα παρατήσουν τελικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!