Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Αισιόδοξη η Μέρκελ ότι οι 27 θα έχουν κοινή στρατηγική για το Brexit
[In]: Αισιόδοξη η Μέρκελ ότι οι 27 θα έχουν κοινή στρατηγική για το Brexit

[In]: Αισιόδοξη η Μέρκελ ότι οι 27 θα έχουν κοινή στρατηγική για το Brexit

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε την Τρίτη ότι είναι αισιόδοξη ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα τηρήσουν κοινή στρατηγική στις συνομιλίες για το Brexit και ότι δεν θα επιδιώξουν διμερείς συμφωνίες με τη Βρετανία.
«Η ΕΕ των 27 είναι ενωμένη και είναι προς το συμφέρον μας να διαπραγματευτούμε μαζί (το Brexit)» σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος ερωτηθείσα για δημοσιεύματα που θέλουν ορισμένα κράτη – μέλη της ΕΕ να επιδιώκουν διμερείς συμφωνίες με τη Βρετανία.
«Έχω ξεκαθαρίσει στη βρετανίδα πρωθυπουργό ότι πρώτα θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50, στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξουν κοινές κατευθυντήριες γραμμές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις. Δεν έχω λόγο να αμφιβάλω ότι αυτή η συμφωνημένη στρατηγική θα ακολουθηθεί» τόνισε η ίδια.
Εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι δήλωσε την Τρίτη ότι η Βρετανία δεν μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για την έξοδο από την Ένωση μέχρι να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50, ωστόσο υπάρχει διάλογος με ξένους ηγέτες.
Ερωτηθείς για δημοσίευμα που θέλει την γερμανίδα καγκελάριο να απορρίπτει αίτημα της Μέι να συζητηθεί το ζήτημα των δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Βρετανία έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να επιλυθεί σύντομα το ζήτημα των βρετανών πολιτών που ζουν στην ΕΕ και των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη Βρετανία, προκειμένου να καθησυχάσει τις ανησυχίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!