Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Επιμένουν στα εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων οι Έλληνες
[In]: Επιμένουν στα εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων οι Έλληνες

[In]: Επιμένουν στα εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων οι Έλληνες

Λιγότερο από το 50% των πωλήσεων στο λιανεμπόριο τροφίμων αντιπροσωπεύουν οι οργανωμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, και αυτό παρά την σημαντική αύξηση κατά 15% που σημείωσαν οι πωλήσεις τους το 2016. Οι μικρές επιχειρήσεις τροφίμων, αν και έχουν υποστεί έντονα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, συνεχίζουν να αντέχουν, και μάλιστα το ποσοστό τους στην Ελλάδα ξεπερνά κατά πολύ το μέσο όρο των χωρών της ΕΕ.
Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγάθων, οι καθαρές πωλήσεις του λιανεμπορίου τροφίμων το 2016 διαμορφώθηκαν σύμφωνα με εκτιμήσεις στα 18,6 δισεκατομμύρια ευρώ, με περισσότερα από 9,3 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 50,05% των πωλήσεων, να έχουν πραγματοποιηθεί από μεμονωμένα καταστήματα τροφίμων, κυρίως εξειδικευμένα (κρεοπωλεία, οπωροπωλεία , ιχθυοπωλεία κτλ). Αντίστοιχα, το ποσοστό των οργανωμένων αλυσίδων διαμορφώθηκε στο 49,95% επί του συνόλου.
Η μελέτη του ΙΕΛΚΑ δείχνει ότι στην Ελλάδα το ποσοστό των εξειδικευμένων καταστημάτων τροφίμων είναι στο 60% την ίδια ώρα που τέσσερα στα δέκα καταστήματα τροφίμων συνεχίζουν να είναι ειδικευμένα σε ορισμένες κατηγόριες τροφίμων, και αυτό όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ για μεν τις οργανωμένες αλυσίδες είναι στο 77%, για δε τις εξειδικευμένες επιχειρήσεις στο 23%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!