Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Επιδημίες γρίπης σε πτηνά σαρώνουν Ευρώπη και Ασία
[In]: Επιδημίες γρίπης σε πτηνά σαρώνουν Ευρώπη και Ασία

[In]: Επιδημίες γρίπης σε πτηνά σαρώνουν Ευρώπη και Ασία

Παρίσι
Η γρίπη Η5Ν8, μάλλον ακίνδυνη για τον άνθρωπο αλλά άκρως μεταδοτική στα πτηνά, εξαπλώνεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και οδηγεί στη θανάτωση εκατοντάδων χιλιάδων πουλερικών, ενώ ακόμα 300.000 κοτόπουλα και πάπιες θα θανατωθούν στην Ιαπωνία λόγω ενός διαφορετικού στελέχους.
Ο Η5Ν8 είχε προκαλέσει μεγάλες επιδημίες στην Ασία το 2014 πριν εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Φέτος έχει ανιχνευθεί σε άγρια πουλιά τουλάχιστον έντεκα ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Δανία, Σουηδία, Γερμανία, Αυστρία, Κροατία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Ελβετία) καθώς και σε εκτρεφόμενα πουλερικά σε Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία.
Το Σάββατο, περίπου 190.000 πάπιες από έξι φάρμες θανατώθηκαν στη Δανία, αναφέρει το Reuters.
Η Γαλλία, η οποία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό εκτρεφόμενων πουλερικών στην ΕΕ, έχει ζητήσει από τα εκτροφεία που βρίσκονται σε υγρές περιοχές να κρατούν τα πτηνά σε κλειστούς χώρους και να χρησιμοποιούν δίχτυα για να αποτρέψουν την επαφή τους με άγρια πτηνά.
Στα μέσα Νοεμβρίου, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των Ζώων είχε προειδοποιήσει στο Reuters για νέες επιδημίες του H5N8 καθώς αποδημητικά πτηνά που μεταφέρουν τον ιό μεταναστεύουν προς τα νότια.
Κρούσματα Η5Ν8 δεν έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στον άνθρωπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!