Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Επαρκείς γνώσεις Παιδιατρικής Ιολογίας πρέπει να έχουν οι νέοι παιδίατροι
[In]: Επαρκείς γνώσεις Παιδιατρικής Ιολογίας πρέπει να έχουν οι νέοι παιδίατροι

[In]: Επαρκείς γνώσεις Παιδιατρικής Ιολογίας πρέπει να έχουν οι νέοι παιδίατροι

H επανεμφάνιση ξεχασμένων ασθενειών, όπως η ιλαρά, αλλά και η επιστημονική συσχέτιση συγκεκριμένων ιών με διάφορες μορφές καρκίνου, ενισχύουν την ανάγκη ανάδειξης της Παιδιατρικής Ιολογίας ως διακριτής παιδιατρικής ειδικότητας.
Κατά τη διάρκεια του 22ου Παγκόσμιου Συνέδριου Ογκολογίας και του 20ου Διεθνούς Συμποσίου Μοριακής Ιατρικής, που διεξήχθη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 400 επιστημόνων από 55 χώρες, έλαβε χώρα και το 3ο Workshop Παιδιατρικής Ιολογίας, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε προσυνεδριακή συνέντευξη του ομότιμου καθηγητή Ιολογίας στο Αντικαρκινικό Κέντρο της Χαϊδελβέργης, Χαραλντ ζουρ Χαουζεν.
Ο Δρ ζουρ Χαουζεν, που το 2008 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ιατρικής για την συσχέτιση των ιών του ανθρώπινου θηλώματος (HPV) με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Experimental and Therapeutic Medicine, υπογραμμίζει ότι «οι νέοι παιδίατροι είναι σημαντικό να έχουν επαρκείς γνώσεις στο χώρο της Παιδιατρικής Ιολογίας. Η εκπαίδευσή τους με έμφαση τις νέες διαγνωστικές ιολογικές μεθόδους, τις νέες θεραπευτικές δυνατότητες που προσφέρονται αλλά και της νέες προοπτικές για την πρόληψη των παιδιατρικών ιογενών λοιμώξεων αποτελεί έναν ιδιαίτερα ωφέλιμο στόχο».
Και συμπλήρωσε ότι «η αξία του μητρικού γάλατος στην πρόληψη των ιογενών λοιμώξεων τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών είναι αδιαμφισβήτητη».
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον εμβολιασμό κατά του HPV είπε χαρακτηριστικά: «Υποστηρίζω τον εμβολιασμό και των αγοριών έναντι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!