Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Ενημερωτική εκστρατεία για τη Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα
[In]: Ενημερωτική εκστρατεία για τη Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα

[In]: Ενημερωτική εκστρατεία για τη Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα

Αθήνα
Η Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα είναι μία χρόνια φλεγμονώδη δερματοπάθεια που εκτιμάται ότι επηρεάζει το 1% του ενήλικου πληθυσμού παγκοσμίως. Δεν οφείλεται σε λοίμωξη και δεν είναι μεταδοτική. Επειδή τα συμπτώματά της μπορεί να συσχετιστούν με άλλα νοσήματα η διάγνωση καθυστερεί 7-8 χρόνια, ενώ έχει αναφερθεί πως μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 12 χρόνια.
Η Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα εκδηλώνεται με δερματικές βλάβες, όπως οζίδια, αποστήματα και συρίγγια, στις πτυχές του σώματος, δηλαδή στις μασχάλες, στη βουβωνική χώρα, στους γλουτούς και στα σημεία κάτω από τους μαστούς, περιοχές όπου υπάρχουν πολλοί αποκρίνεις ιδρωτοποιοί αδένες.
Τα συμπτώματα της νόσου την καθιστούν ιδιαίτερα δυσάρεστη και επώδυνη, με τεράστιες συνέπειες στην καθημερινότητα των πασχόντων. Ο πόνος, η πυόρροια, η δυσοσμία, οι ουλές και οι συνέπειές τους στην κοινωνική, προσωπική και επαγγελματική ζωή των ασθενών επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.
Το 58% των ασθενών περιμένουν, κατά μέσο όρο, 2,8 χρόνια πριν επισκεφθούν γιατρό. Οι ασθενείς βλέπουν πέντε διαφορετικούς γιατρούς σε περισσότερες από 17 επισκέψεις μέχρι να λάβουν σωστή διάγνωση, επειδή τα συμπτώματα της νόσου μπορεί να συσχετιστούν με άλλα νοσήματα.
Συνεπώς η ανάγκη για ενημέρωση του κοινού για την Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα είναι μεγάλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!