Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Εμπρηστικές δηλώσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ από Ιβάνοφ-Ερντογάν

[In]: Εμπρηστικές δηλώσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ από Ιβάνοφ-Ερντογάν

Τις άριστες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΠΓΔΜ επιβεβαίωσαν στη συνάντησή τους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβάνοφ. Το θέμα του ονοματολογικού δεν έλειψε φυσικά από τη συζήτησή τους με τον Ερντογάν τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο να εκφράζει την ελπίδα να λυθεί το ζήτημα με αμοιβαία βούληση από τις δύο πλευρές.
Ωστόσο ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκ.Ιβάνοφ φρόντισε να τονίσει ότι «τον 21ο αιώνα είναι ανεπίτρεπτο το κυριαρχικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μίας χώρας, που είναι εγγυημένο από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, να αμφισβητείται από την όποια άλλη χώρα».
Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά Ερντογάν σε σχέση με τη στάση που κρατά η Τουρκία απέναντι στην ΠΓΔΜ όλα αυτά τα χρόνια. «Εμείς πεθαίνουμε αλλά δεν γυρίζουμε πίσω» σε σχέση με τις αποφάσεις μας είπε χαρακτηριστικά.
Ιβάνοφ: Το να θίγονται θέματα όπως ταυτότητα, γλώσσα, Σύνταγμα δυσκολεύει τη λύση

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον τούρκο πρόεδρο, μετά τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα, αφού ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τη στάση αρχών της τουρκικής Δημοκρατίας σε σχέση με την επίλυση της διμερούς διένεξης για το όνομα, ανέφερε:
«Τον 21ο αιώνα είναι ανεπίτρεπτο το κυριαρχικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μίας χώρας, που είναι εγγυημένο από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, να αμφισβητείται από την όποια άλλη χώρα.»
» Η διαφορά για το όνομα πρέπει να επιλύεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ και στο πλαίσιο που ορίζεται από τον Χάρτη των ΗΕ, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, την Ενδιάμεση Συμφωνία και την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης του 2011.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!