Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Ελπίδες για την θεραπευτική προφύλαξη της επεισοδιακής και χρόνιας ημικρανίας
[In]: Ελπίδες για την θεραπευτική προφύλαξη της επεισοδιακής και χρόνιας ημικρανίας

[In]: Ελπίδες για την θεραπευτική προφύλαξη της επεισοδιακής και χρόνιας ημικρανίας

Γλασκώβη, Ηνωμένο Βασίλειο
Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία δύο μελετών σχετικά με την αντιμετώπιση της επεισοδιακής και χρόνιας ημικρανίας, με το πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα AMG 334 (erenumab), που παρουσιάστηκαν στο παρουσιάστηκαν στο 5ο Διεθνές Συνέδριο EHMTIC στη Γλασκόβη της Σκωτίας.

Το AMG 334 (erenumab) έχει σχεδιαστεί ειδικά για την πρόληψη της ημικρανίας, καθώς στοχεύει και αναστέλλει τον υποδοχέα τον σχετιζόμενο με το γονίδιο του πεπτιδίου της καλσιτονίνης (GCRP), το οποίο θεωρείται ότι διαδραματίζει καίριο ρόλο στην πρόκληση του εξουθενωτικού πόνου της ημικρανίας. Το AMG 334 μελετάται αυτήν τη στιγμή σε διάφορες μεγάλες παγκόσμιες, τυχαιοποιημένες, διπλά τυφλές, ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο δοκιμές για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς του στην πρόληψη της ημικρανίας.

Η ημικρανία περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενα επεισόδια κεφαλαλγίας που προκαλούν ανικανότητα. Η κεφαλαλγία είναι συνήθως σφύζουσα, συχνά στη μία πλευρά του κεφαλιού, και εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως ναυτία, έμετος και ευαισθησία στο φως, τους ήχους και τις οσμές. Η ημικρανία σχετίζεται με άλγος, ανικανότητα και μειωμένη ποιότητα ζωής, καθώς και οικονομικό κόστος για την κοινωνία. Η διάγνωση και η θεραπεία παραμένουν ανεπαρκείς, με πάνω από το 40% των πασχόντων να μην έχουν λάβει διάγνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!