Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Έλληνας ερευνητής ρίχνει φως στον μηχανισμό που οδηγεί στη σήψη
[In]: Έλληνας ερευνητής ρίχνει φως στον μηχανισμό που οδηγεί στη σήψη

[In]: Έλληνας ερευνητής ρίχνει φως στον μηχανισμό που οδηγεί στη σήψη

Τον μηχανισμό που βασίζεται στην απώλεια ενέργειας από την καρδιακή δυσλειτουργία και οδηγεί στη σήψη κατάφεραν να αποσαφηνίσουν αμερικανοί ερευνητές, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο JCI Insight .
Η μελέτη της Ιατρικής Σχολής Lewis Katz του Πανεπιστημίου Temple της Φιλαδέλφειας και του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ανοίγει τον δρόμο προς την ανάπτυξη νέων σωτήριων θεραπειών.

«Η σήψη οφείλεται σε λοίμωξη, η οποία διεγείρει ισχυρή φλεγμονώδη αντίδραση προκαλώντας αυξημένο οξειδωτικό στρες στα καρδιακά μυϊκά κύτταρα», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Δροσάτος, PhD, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Φαρμακολογίας στο Κέντρο Μεταφραστικής Ιατρικής και το Κέντρο Μεταβολικών Νοσημάτων της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Temple, και εις εκ των δύο κύριων ερευνητών της μελέτης.
Ωστόσο, οι αντιφλεγμονώδεις θεραπείες δεν βελτιώνουν την επιβίωση. «Πιστεύουμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, ώστε να δράσουν έγκαιρα τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα πριν αρχίσουν να αποτυγχάνουν τα κρίσιμα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού», σημειώνει.
Ο Δρ Δροσάτος και οι συνεργάτες του προτείνουν μια νέα προσέγγιση, η οποία ανοίγει ένα νέο παράθυρο στην εφαρμογή υποστηρικτικών και αντιφλεγμονωδών θεραπειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!