Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για το μάθημα των Θρησκευτικών
[In]: Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για το μάθημα των Θρησκευτικών

[In]: Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για το μάθημα των Θρησκευτικών

Αθήνα
Την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας, την Τρίτη 27 Ιουνίου, για το μάθημα των Θρησκευτικών, αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υιοθέτησε και τις τρεις απόψεις της Εκκλησίας περί των Προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών, δηλ. ό,τι αποφάσισε η Ιεραρχία τον Μάρτιο. Ήτοι, να συζητήσει Επιτροπή Διαλόγου με θέσεις την υποχρεωτικότητα του μαθήματος και να μην αλλάξουν η ονομασία και ο Ορθόδοξος προσανατολισμός».
Το ανακοινωθέν που εξεδόθη αναφέρει πως «συνήλθε σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προκειμένου να ενημερωθεί περί των προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετά την έκδοσιν των νέων ΦΕΚ».
«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος» συνεχίζει «ανέφερε ότι η εργασία της Τριμελούς εξ’ Αρχιερέων Επιτροπής της Εκκλησίας και η συνεργασία της με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είχαν ως αποτέλεσμα την κατάργηση των παλαιών ΦΕΚ και τη δημοσίευση νέων για το μάθημα των Θρησκευτικών».
Επίσης, προσθέτει πως «η Εκκλησία αντέδρασε περί της παιδαγωγικής μεθόδου του μαθήματος των Θρησκευτικών στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έδωσε εξηγήσεις για το σπειροειδές σύστημα του μαθήματος ότι δε μπορεί να ανταποκριθεί λόγω θρησκευτικού γραμματισμού -οι προσλαμβάνουσες των μαθητών-, ο οποίος εφαρμόζεται για να γίνουν αντιληπτά τα Θρησκευτικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!