Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Έκοψαν το Ίντερνετ στον Άσανζ μετά τις αποκαλύψεις για την Κλίντον
[In]: Έκοψαν το Ίντερνετ στον Άσανζ μετά τις αποκαλύψεις για την Κλίντον

[In]: Έκοψαν το Ίντερνετ στον Άσανζ μετά τις αποκαλύψεις για την Κλίντον

Κίτο
Ο ιστότοπος αποκαλύψεων Wikileaks ανακοίνωσε ότι η πρόσβαση του Τζούλιαν Άσανζ στο Διαδίκτυο έχει διακοπεί από την κυβέρνηση του Ισημερινού.
Ο Άσανζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου του δόθηκε άσυλο, το 2012, αφότου βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε την απέλασή του στη Σουηδία για να αντιμετωπίσει δίκη με κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων κατά δύο γυναικών.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Εκουαδόρ διέκοψε την πρόσβαση του Άσανζ στο Διαδίκτυο το Σάββατο, σε μικρό χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση των ομιλιών της Κλίντον στην Goldman Sachs» ανακοίνωσε το Wikileaks.
Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter, το Wikileaks πρόσθεσε ότι «έχουμε ενεργοποιήσει τα αναγκαία εναλλακτικά σχέδια».
Άτομα με στενή σχέση με τον ιστότοπο των αποκαλύψεων είπαν ότι ο ίδιος ο Άσανζ ασχολείται κυρίως με τις αναρτήσεις του Wikileaks στο Twitter.
Η κυβέρνηση του Ισημερινού δεν έκανε δηλώσεις για το θέμα, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας είπε ότι ο Άσανζ παραμένει υπό την προστασία της κυβέρνησής του.
Μέχρι και 50.000 ηλεκτρονικά μηνύματα
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος και της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν κατηγορήσει τη ρωσική κυβέρνηση, καθώς και «τα πλέον ανώτατα στελέχη» της κυβέρνησης, για καμπάνια κυβερνοεπιθέσεων εναντίον οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος, πριν τις προεδρικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!