Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 15 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: ΕΕΠΑΟ: Δίνουµε µάχη για την καλύτερη φροντίδα των παιδιών με καρκίνο
[In]: ΕΕΠΑΟ: Δίνουµε µάχη για την καλύτερη φροντίδα των παιδιών με καρκίνο

[In]: ΕΕΠΑΟ: Δίνουµε µάχη για την καλύτερη φροντίδα των παιδιών με καρκίνο

Με την ευκαιρία της Παγκόσµιας Ηµέρας Παιδικού Καρκίνου (15 Φεβρουαρίου) το Διοικητικό Συµβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιµατολογίας – Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) τονίζει την ανάγκη µίας ευρύτερης και άρτιας ενηµέρωσης του κοινού σχετικά µε τη σπάνια αλλά και σοβαρή αυτή νόσο.
  • Δείτε το βίντεο: Παιδικός Καρκίνος: Γιατροί και γονείς μάχονται για την ίαση των παιδιών

Σύμφωνα με την ΕΕΠΑΟ, «στόχος οποιασδήποτε σχετικής εκστρατείας θα πρέπει να είναι οι συντονισµένες προσπάθειες για αύξηση των ποσοστών ίασης παιδιών και εφήβων µε καρκίνο αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα νοσηλευόµενα παιδιά και την οµαλή και πλήρη επανένταξη τους µετά τη θεραπεία».
Η συνεχής και αξιοσηµείωτη πρόοδος, που επιτυγχάνεται στην αντιµετώπιση του παιδιού µε καρκίνο είναι ευδιάκριτη και εντυπωσιακή. Σήµερα 4 στα 5 παιδιά επιτυγχάνουν πλήρη ίαση. Νέες επιστηµονικές ανακαλύψεις, νέες θεραπευτικές δυνατότητες, µε την εφαρµογή και διεθνών συνεργατικών πρωτοκόλλων προστίθενται στις ήδη καθιερωµένες δίνοντας νέα εφόδια στους θεράποντες και συνεπώς κουράγιο και βάσιµες ελπίδες στα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Η έγκαιρη ή και πρώιµη διάγνωση αλλά και θεραπεία είναι πλέον αδύνατη χωρίς τη συµβολή της γενετικής και της µοριακής βιολογίας. Η ιατρική έρευνα οδηγεί πλέον και σε εξατοµίκευση των θεραπειών, σε µια προσπάθεια αύξησης της αποτελεσµατικότητας και µείωσης των άµεσων και απώτερων επιπλοκών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!