Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In]: Το δράμα της Λαμπεντούζα στην ελληνική σκηνή
[In]: Το δράμα της Λαμπεντούζα στην ελληνική σκηνή

[In]: Το δράμα της Λαμπεντούζα στην ελληνική σκηνή

Ναυάγιο που «έγραψε» τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας. Ο αριθμός των θυμάτων ανησυχητικά μεγάλος, τα χιλιάδες όμως δακρυσμένα πρόσωπα της επόμενης ημέρας μαρτυρούσαν την πραγματική κρίση της Ευρώπης. Ένα άνευ προηγουμένου προσφυγικό δράμα παρουσιάζεται στο ελληνικό σανίδι τη στιγμή που πάνω από 60.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα.
Το δράμα της Λαμπεντούζα μέσα από τα μάτια του Άντερς Λουστγκάρτεν παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, από τις 28 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
Ο βρετανός θεατρικός συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής, Άντερς Λουστγκάρτεν, με μια ματιά σαφώς επικριτική απέναντι στη στάση της Ευρώπης μιλά για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα ανοιχτά των ιταλικών ακτών και που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες πρόσφυγες.
Για την ιστορία, τη νύχτα της 2ας προς 3η Οκτωβρίου του 2013 σε ένα πλεούμενο που είχε φύγει από την Λιβύη με 500 ανθρώπους εν πλω ξέσπασε φωτιά. Το πλοίο βυθίστηκε κοντά στην ιταλική νήσο: 366 σοροί περισυνελέγησαν από τις ακτές και το αμπάρι του πλοίου.
Τον Μάρτιο του 2015 η Ιταλία υιοθέτησε νόμο με τον οποίο κατέστη η 3η Οκτωβρίου «εθνική ημέρα μνήμης και υποδοχής» προς τιμήν των προσφύγων που έχουν χάσει την ζωή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!