Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Με δύο κοινοβούλια πορεύεται, μέχρι νεωτέρας, η Βενεζουέλα
[In]: Με δύο κοινοβούλια πορεύεται, μέχρι νεωτέρας, η Βενεζουέλα

[In]: Με δύο κοινοβούλια πορεύεται, μέχρι νεωτέρας, η Βενεζουέλα

Καράκας
Μία ακόμα κίνηση τακτικής από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, ο οποίος φαίνεται να προσαρμόζει τις αποφάσεις του στις εξελίξεις και κυρίως στις διεθνείς αντιδράσεις.
Ο Μαδούρο ανακοίνωσε τη «συνύπαρξη» της Συντακτικής Συνέλευσης με τη Βουλή που εξελέγη το 2015. Σε διαφορετικούς χώρους. Είχε προηγηθεί η απόφαση να επιστρέψει σε κατ’ οίκον περιορισμό ο ηγέτης της Αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες.
Μπορεί στο πρόσφατο παρελθόν να έγιναν δύο επιδρομές «αγανακτισμένων πολιτών» στη Βουλή της Βενεζουέλας, με βουλευτές τραυματίες, τώρα όμως ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Σώμα (που ελέγχει η Αντιπολίτευση) μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες του.
Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή του 2015 προέκυψε με την προσέλευση του 74% του εκλογικού σώματος (14,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι) στις κάλπες.
Η Αντιπολίτευση πέτυχε ιστορική νίκη μετά από 17 χρόνια κυριαρχίας του κόμματος του Τσάβες: συγκέντρωσε το 56% και έλαβε τις 112 από τις 167 έδρες.
Το κυβερνών κόμμα περιορίστηκε στις 55 έδρες με 5,5 εκατομμύρια ψήφους, το χαμηλότερο αριθμό ψήφων από το 1999.
Η Συντακτική Συνέλευση προέκυψε με συμμετοχή 41,5% (η Αντιπολίτευση δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία) και 8,1 εκατομμύρια ψήφους, αριθμός που πάντως αμφισβητείται έντονα.
Το νέο ζήτημα που απασχολεί την Αντιπολίτευση είναι αν θα λάβει μέρος στις εκλογές για τους κυβερνήτες των επαρχιών τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!