Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Δύο χρόνια μετά, η Orbital ATK επιστρέφει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
[In]: Δύο χρόνια μετά, η Orbital ATK επιστρέφει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

[In]: Δύο χρόνια μετά, η Orbital ATK επιστρέφει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Γουάλοπς, Βιτρζίνια
Εκατομμύρια άνθρωποι στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη βραδινή εκτόξευση του φορτηγού σκάφους Cygnus («Κύκνος») προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Ήταν η πρώτη αποστολή της εταιρείας Orbital ATK έπειτα από τη θεαματική καταστροφή του πυραύλου της το 2014.
Τοποθετημένο στην κορυφή ενός πυραύλου Antares, επανασχεδιασμένου μετά το καταστροφικό ατύχημα, το Cygnus αναχώρησε από βάση της NASA στο νησί Γουάλοπς της Βιρτζίνια. Κινήθηκε νοτιοδυτικά πάνω από την ανατολική ακτή και τέθηκε σε τροχιά περίπου εννέα λεπτά μετά την πυροδότηση, οπότε άρχισε να αναπτύσσει τους ηλιακούς συλλέκτες που προσφέρουν ενέργεια για το ταξίδι.
Το σκάφος της Orbital ATK μεταφέρει 2,3 τόνους προμηθειών για το τροχιακό εργαστήριο του ISS. Θα χρειαστεί όμως να περιμένει μέχρι την Κυριακή για να συνδεθεί στον σταθμό, καθώς την προτεραιότητα έχει ένα ρωσικό σκάφος Soyuz που θα φτάσει την Παρασκευή μεταφέροντας τρεις αστροναύτες.
Η Orbital ATK και η SpaceX έχουν εξασφαλίσει συμφωνίες με τη NASA για τον ανεφοδιασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Το συμβόλαιο της Orbital, ύψους 1,9 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!