Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα ζητά να κλείσει το hot spot του νησιού
[In]: Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα ζητά να κλείσει το hot spot του νησιού

[In]: Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα ζητά να κλείσει το hot spot του νησιού

Το κλείσιμο του hot spot στη Λαμπεντούζα ζήτησε ο δήμαρχος του νησιού Τοτό Μαρτέλο μιλώντας σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντάς το «μια ανώφελη δομή, η οποία δεν χρησιμεύει σε τίποτα» και σημειώνοντας πως ορισμένοι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί παραβαίνουν τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί.
«Οι κανόνες καθημερινής συνύπαρξης που ισχύουν για τους κατοίκους του νησιού δεν ισχύουν, με τον ίδιο τρόπο, για τους μετανάστες που φιλοξενούνται σε αυτό» ανέφερε ο Μαρτέλο και πρόσθεσε ότι «ένα μέρος από τους Τυνήσιους που βρίσκονται στην Λαμπεντούζα, δεν υπόκεινται σε ελέγχους, μεθούν και ενοχλούν τις γυναίκες».
Ωστόσο, η πρώην δήμαρχος του μικρού νησιού που δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των προσφυγικών ροών προς την Ιταλία, Τζούζι Νικολίνι, τόνισε ότι «έχει την εντύπωση πως ο Τοτό Μαρτέλο θέλει να ασκήσει ψυχολογική τρομοκρατία».
«Μου προκύπτει ότι έγινε μια μόνο κλοπή σε κατάστημα οπωροκηπευτικών, η Λαμπεντούζα είναι γεμάτη τουρίστες και δεν γνωρίζω να υπήρξαν παρενοχλήσεις σε βάρος των γυναικών», είπε επίσης η Νικολίνι.
Απαντώντας με τη σειρά του ο Τοτό Μαρτέλο ανέφερε πως «αν κάποιοι θέλουν να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν υστερόβουλα τα λόγια μου ας το κάνουν, είναι ελεύθεροι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!