Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Διαφορετικό μικροβίωμα έχει ο καρκινικός από τον υγιή μαστικό ιστό
[In]: Διαφορετικό μικροβίωμα έχει ο καρκινικός από τον υγιή μαστικό ιστό

[In]: Διαφορετικό μικροβίωμα έχει ο καρκινικός από τον υγιή μαστικό ιστό

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν διαφορές στην βακτηριακή σύσταση του μαστικού ιστού των υγιών γυναικών έναντι αυτών με καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Oncotarget .
Επιστημονική ομάδα της Cleveland Clinic παρατήρησε για πρώτη φορά ότι ο υγιής μαστικός ιστός περιέχει περισσότερα βακτηριακά είδη του μεθυλοβακτηρίου, στοιχείο που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη μάχη για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
Τα βακτήρια του οργανισμού μας, το γνωστό μικροβίωμα, επηρεάζουν πολλές παθήσεις. Οι έρευνες μέχρι σήμερα έχουν εστιάσει στο μικροβίωμα του εντέρου, κυρίως. Οι ερευνητές πιστεύουν εδώ και χρόνια ότι το μικροβίωμα υπάρχει και στον μαστικό ιστό και παίζει ρόλο στον καρκίνο του μαστού αλλά δεν είχαν καταφέρει να το μελετήσουν.
Οι αμερικανοί επιστήμονες έκαναν το πρώτο βήμα για την καλύτερη κατανόηση των βακτηρίων του καρκίνου του μαστού εντοπίζοντας διακριτές μικροβιακές διαφορές στον υγιή και τον καρκινικό μαστικό ιστό.
Συγκεκριμένα, μελέτησαν ιστούς από 78 ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε μαστεκτομή για διηθητικό καρκίνο ή επιλεκτική κοσμητική μαστική επέμβαση. Επίσης, ανέλυσαν δείγματα ούρων και στοματικού υγρού για να καθορίσουν την βακτηριακή σύσταση των σημείων αυτών του σώματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!