Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Δέκα κάλπες στη Βουλή για τη Novartis, ποιοι θα μιλήσουν
[In]: Δέκα κάλπες στη Βουλή για τη Novartis, ποιοι θα μιλήσουν

[In]: Δέκα κάλπες στη Βουλή για τη Novartis, ποιοι θα μιλήσουν

Την απόφαση να πραγματοποιηθεί η συζήτηση και ψηφοφορία επί της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis σε μία συνεδρίαση, την προσεχή Τετάρτη, έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Η Διάσκεψη δέχθηκε την πρόταση του Ν.Βούτση για 10 κάλπες.
Μόνο ο Δ.Αβραμόπουλος, από τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται, δεν θα μιλήσει ενώπιον της Ολομέλειας.
Θα στηθούν 10 κάλπες

Η Διάσκεψη δέχθηκε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση για να στηθούν δέκα κάλπες, μια για κάθε εμπλεκόμενο.
Έτσι, στα ψηφοδέλτια που θα δοθούν για κάθε εμπλεκόμενο, ο κάθε βουλευτής θα δηλώνει «ναι», «όχι» ή «παρών» στη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα που αναφέρονται στη κυβερνητική πρόταση συγκρότησης της επιτροπής.
Η διαδικασία βήμα-βήμα – Ποιοι θα μιλήσουν

Η συζήτηση της πρότασης την Τετάρτη θα ξεκινήσει στις 9:00, για να ολοκληρωθεί, με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, έως τις 22:00, οπότε θα ξεκινήσει η ψηφοφορία.
Σύμφωνα με την εικόνα που έχει η Βουλή μέχρι τώρα, από τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα στη δικογραφία, όλοι θα μιλήσουν ενώπιον της Ολομέλειας, εκτός του Ευρωπαίου επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος την ίδια ημέρα θα είναι σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη, και θα στείλει υπόμνημα.
«Μέχρι στιγμής οι εννέα από τους δέκα αναφερόμενους στη δικογραφία έχουν δηλώσει ότι θα μιλήσουν στην Ολομέλεια» σημείωσε ο κ. Βούτσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!