Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 5 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Corallia: 24ωρος διαγωνισμός ανοιχτής καινοτομίας FabSpace HackOnEarth
[In]: Corallia: 24ωρος διαγωνισμός ανοιχτής καινοτομίας FabSpace HackOnEarth

[In]: Corallia: 24ωρος διαγωνισμός ανοιχτής καινοτομίας FabSpace HackOnEarth

Μετά από μία σειρά επιτυχημένων προγραμματιστικών μαραθωνίων (hackathons) και διαγωνισμών ανοιχτής καινοτομίας σε τεχνολογικούς τομείς, το Corallia διοργανώνει για πρώτη φορά τον διαγωνισμό ανοιχτής καινοτομίας FabSpace HackOnEarth, με στόχο τη δημιουργία νέων εφαρμογών, υπηρεσιών, πλατφορμών, τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων για κλάδους της οικονομίας (όπως η γεωργία ακριβείας) και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, μέσω της χρήσης γεω-δεδομένων (geo-data) και γεω-πληροφορικής (geo-information), αξιοποιώντας τις υποδομές του FabSpace (Space Fabrication Lab).

To FabSpace HackOnEarth, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του FabSpace 2.0 , του Ελληνικού Δικτύου Copernicus Relay / Copernicus Academy και των δράσεων του si-Cluster θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Απριλίου στο α2-innohub στο Μαρούσι.

Ο διαγωνισμός υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη, του Εργαστηρίου Μικροϋπολογιστών του ΕΜΠ, της Geosystems Hellas, της Geospatial Enabling Technologies (GET), του Hellas Sat, της Planetek Hellas και της ESA, που παρέχουν τα βραβεία και τα γεω-δεδομένα στους συμμετέχοντες και της Lancom, η οποία προσφέρει την τεχνική και διαδικτυακή υποστήριξη.

Το έναυσμα του διαγωνισμού, που θα εκκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής, θα δώσουν ο Kαθ. Βασίλης Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia, o κος. Βασίλης Μαγκλάρας, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ο Καθ. Κωνσταντίνος Καρτάλης, Tομέας Φυσικής Περιβάλλοντος-Μετεωρολογίας του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!