Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In]: Χριστούγεννα με εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις στο Πλανητάριο
[In]: Χριστούγεννα με εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις στο Πλανητάριο

[In]: Χριστούγεννα με εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις στο Πλανητάριο

Με εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου υποδέχεται το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου τις γιορτές των Χριστουγέννων από τις 5 Δεκεμβρίου.
Οι παραστάσεις επιδιώκουν να βάλουν το κοινό στο πνεύμα των γιορτών, να μιλήσουν για το Άστρο των Χριστουγέννων, να μεταδώσουν εικόνες από το Βόρειο Σέλας, αλλά και να μας ταξιδέψουν ως το φεγγάρι.
  • Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων

Το Άστρο των Χριστουγέννων
Μία εντυπωσιακή όσο και επίκαιρη ψηφιακή παράσταση για όλη την οικογένεια. Η παράσταση αναλαμβάνει να διερευνήσει, με την συμμετοχή του θεατή, μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα και να δώσει μία εικόνα στην αναζήτηση κάθε παιδικής ψυχής, του ξεχωριστού εκείνου κοσμικού φαινομένου, που οδήγησε τους τρεις Μάγους στον νεογέννητο Χριστό. Τι ήταν τελικά εκείνο το «Άστρο»; Ήταν άραγε μετέωρο ή κομήτης; Νόβα ή σουπερνόβα; Μετεωρίτης ή βολίδα; Ισχύει άραγε η διατύπωση του Κέπλερ, πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα. Ταξιδεύοντας πίσω στους αιώνες, ξεκινώντας από τη γέννηση του Θείου Βρέφους στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, η παράσταση «Το Άστρο των Χριστουγέννων» ξεδιπλώνει τόσο ιστορικά, όσο και επιστημονικά δεδομένα μέσα από ένα ιδιαίτερο μουσικό και οπτικό θέαμα.
Συγχρόνως, γεμίζει τον χώρο με «αέρα» παιδικής αθωότητας, αναδύοντας πλήθος συναισθημάτων, που σίγουρα θα συγκινήσουν κάθε παιδικό βλέμμα και παράλληλα θα ξυπνήσουν όμορφες παιδικές αναμνήσεις στους μεγαλύτερους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!