Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Ο χορτάτος σκύλος, η ολόκληρη πίτα και το βρετανικό σχέδιο για το Brexit
[In]: Ο χορτάτος σκύλος, η ολόκληρη πίτα και το βρετανικό σχέδιο για το Brexit

[In]: Ο χορτάτος σκύλος, η ολόκληρη πίτα και το βρετανικό σχέδιο για το Brexit

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Σαφείς αποστάσεις από τη στρατηγική «και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη» για το Brexit, όπως φωτογραφήθηκε σε χειρόγραφο σημείωμα βοηθού του αντιπροέδρου του Συντηρητικού Κόμματος Μαρκ Φιλντ και δημοσιεύτηκε από το σύνολο του βρετανικού Τύπου την Τρίτη, παίρνει η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι.
Όχι, δεν είναι αυτό το σχέδιο του Λονδίνου, επιμένει η Ντάουνινγκ Στριτ μετά τον σάλο που προκλήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται μόνο για σημειώσεις και όχι για κυβερνητικό έγγραφο. Σε κάθε περίπτωση, άγνωστο παραμένει ακόμη ποιος συμμετείχε στη συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν οι σημειώσεις αυτές, στις οποίες μεταξύ άλλων αναφέρεται επίσης ότι «οι Γάλλοι θα είναι αναμφίβολα οι πιο δύσκολοι», καθώς «είναι απίθανο να μας προτείνουν να παραμείνουμε στην ενιαία αγορά».
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι σημειώσεις, στις οποίες αναφέρεται ότι η Βρετανία είναι απίθανο να παραμείνει στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, φωτογραφήθηκαν στα χέρια της Τζούλια Ντόκεριλ, προσωπάρχη του Μαρκ Φιλντ, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με αξιωματούχους που χειρίζονται το Brexit στη Ντάουνινγκ Στριτ.
Εξίσου ενδιαφέρουσες είναι οι σημειώσεις σχετικά με την επίκληση του άρθρου 50 της Λισαβώνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!