Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 17 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση το δημοψήφισμα Καμμένου για ΠΓΔΜ
[In]: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση το δημοψήφισμα Καμμένου για ΠΓΔΜ

[In]: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση το δημοψήφισμα Καμμένου για ΠΓΔΜ

Σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση επιφέρει η δημόσια τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου για δημοψήφισμα σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Παρά τα όσα υποστήριζαν μέχρι σήμερα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ο συγκυβερνήτης και πρόεδρος των ΑΝΕΛ τελικά θα δημιουργήσει πρόβλημα, όπως φαίνεται, καθώς όχι μόνο δεν συντάσσεται με την λύση που διαφαίνεται να σχηματοποιείται -ούτε καν προσφέρει την ανοχή του-, αλλά θέλει να ρίξει το «μπαλάκι» στον ελληνικό λαό, κάτι που σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, παραπέμπει σε καλλιέργεια διχαστικού κλίματος.
Το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος προτείνει μια κίνηση που προκαλεί διχασμό στην ελληνική κοινωνία -ακόμη κι αν το δημοψήφισμα δεν γίνει τελικά- αποτελεί «χαστούκι» στην προσπάθεια της κυβέρνησης να «χτίσει» το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για προσφυγή στις κάλπες, με στόχο -προφανώς- ένα θετικό αποτέλεσμα.
Κι αυτό, καθώς το επικοινωνιακό πλήγμα μπορεί να μετουσιωθεί και σε εκλογικό, ειδικά όταν ο Πάνος Καμμένος προειδοποιεί πως εάν ο όρος «Μακεδονία» συμπεριληφθεί στην ονομασία της ΠΓΔΜ, αυτό θα σημάνει «συρρίκνωση του ελληνικού πολιτισμού».
Σε αυτό το κλίμα, δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί ένα από τα σενάρια του Μαξίμου για κάλπες με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
  • Όλα δείχνουν πρόωρη κάλπη: Τα 3+1 σενάρια του Μαξίμου

Συγκεκριμένα σε άρθρο του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», ο Πάνος Καμμένος τονίζει: «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή στην ιστορία της ανθρωπότητας εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλο λαό».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τυχόν συμπερίληψη του όρου “Μακεδονία” στο όνομα της ΠΓΔΜ θα σημάνει την συρρίκνωση του ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, των τεχνών κλπ για τους αιώνες που ακολουθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!