Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
38 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
31 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: To Brexit ξεκίνησε: Τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι;
[In]: To Brexit ξεκίνησε: Τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι;

[In]: To Brexit ξεκίνησε: Τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι;

Αθήνα
Την ισχυρή αντίθεση εννέα χωρών της Ευρώπης στo συμβιβασμό με το Ηνωμένο Βασίλειο στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit, αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίηθηκε και που παρουσιάζει ο Guardian.
Τα 2/3 των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι η Ένωση θα πρέπει να κρατήσει σκληρή γραμμή στο Brexit, ενώ το 65% των ερωτηθέντων σε Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία και Πολωνία λένε ότι ναι μεν η Ευρώπη θα πρέπει να κρατήσει μια καλή σχέση με τη Βρετανία, δεν θα πρέπει, δε, να συμβιβαστεί με τις βασικές αρχές που επιθυμεί να κρατήσει η χώρα.
Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 18% των ερωτηθέντων στις εννέα χώρες πιστεύει το αντίθετο, ότι η Κομισιόν θα πρέπει να έχει στόχο να κρατήσει τη χώρα όσο γίνεται πιο κοντά, συγκριτικά με το 49% των ερωτηθέντων στη Βρετανία.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες των εννέα χωρών στην έρευνα, το 57% εκτιμά ότι η ΕΕ έχει αποδυναμωθεί από το Brexit. Το 46% αισθάνεται ότι η έξοδος της Βρετανίας θα είναι αρνητική για την Ένωση, πεποίθηση την οποία ασπάζεται το 70% των Βρετανών.
Η εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία έδωσε αναμφισβήτητα μια ώθηση στην Ένωση, ενώ και η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύσσεται ταχύτερα από αυτήν του Ηνωμένου Βασιλείου ή των Ηνωμένων Πολιτειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!