Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Brexit: Κίνηση προς την Μέι ετοιμάζονται να κάνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες
[In]: Brexit: Κίνηση προς την Μέι ετοιμάζονται να κάνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες

[In]: Brexit: Κίνηση προς την Μέι ετοιμάζονται να κάνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ετοιμάζονται να κάνουν μία κίνηση προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, που αντιμετωπίζει πιέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εξασφαλίσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Εκτός απροόπτου θα επιβεβαιώσουν την έλλειψη «επαρκούς προόδου» στις διαπραγματεύσεις του διαζυγίου, που ξεκίνησαν τον Ιούνιο, επί τριών θεμάτων που θεωρούνται σημαντικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση: τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των βρετανών πολιτών που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα ιρλανδικά σύνορα και η οικονομική διευθέτηση.

«Θα εξετάσουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συνομιλίες και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο θαύμα» για την απεμπλοκή τους, δήλωσε το πρωί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Οι ηγέτες των 27 αναμένεται, λοιπόν, να επιβεβαιώσουν ότι αρνούνται να αρχίσουν σε αυτό το στάδιο διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση της μελλοντικής εμπορικής σχέσης ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, διαπραγματεύσεις που το Λονδίνο θέλει να επισπεύσει.

Ομως, θα προτείνουν την έναρξη εσωτερικών «προπαρασκευαστικών συνομιλιών» για την μελλοντική τους σχέση και μία μεταβατική φάση μετά την επίσημη ημερομηνία του Brexit, στις 29 Μαρτίου 2019, που ζητεί η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με το σχέδιο των συμπερασμάτων που έχει στην κατοχή του το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!