Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: H Αβρίλ Λαβίν είναι η μεγαλύτερη απειλή του Internet…
[In]: H Αβρίλ Λαβίν είναι η μεγαλύτερη απειλή του Internet…

[In]: H Αβρίλ Λαβίν είναι η μεγαλύτερη απειλή του Internet…

Η αρχή έγινε το 2001 όταν ένας 20χρονος Ολλανδός φοιτητής είχε μια φαηνή ιδέα η οποία άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας στην κυβερνοασφάλεια και έγινε εφιάλτης για τα δισεκατομμύρια των χρηστών υπολογιστών και όσους ασχολούνταν με την ασφάλεια ηλεκτρονικών συστημάτων. Ο φοιτητής δημιούργησε έναν ιό τον οποίο ονόμασε «Αννα Κουρνίκοβα», του έδωσε δηλαδή το όνομα της διάσημης ρωσίδας τενίστριας που έγινε παγκοσμίως γνωστή όχι για τις αθλητικές τις επιδόσεις και διακρίσεις της αλλά για την ομορφιά της.
O ιός ήταν ένας «δούρειος ίππος». Αποστελλόταν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χρηστών και ανέφερε ότι περιείχε γυμνές φωτογραφίες της Κουρνίκοβα. Οπως είναι ευνόητο εκατομμύρια ανυποψίαστοι χρήστες άνοιξαν το mail μολύνοντας τον υπολογιστή τους με τον ιό που βρισκόταν σε αυτό. Στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι ιοί που είχαν παρόμοια λογική δηλαδή αποστέλλονταν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας υποσχόμενοι στους χρήστες φωτογραφίες ή βίντεο και γενικά περιεχόμενο που αφορούσε επωνύμους. Σχετικά γρήγορα το φαινόμενο σταμάτησε όταν η παγκόσμια ηλεκτρονική κοινότητα αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και βρήκε τρόπους να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή.
Τα τελευταία χρόνια οι κακόβουλοι του κυβερνοχώρου αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ίδιου κόλπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!