Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Αβραμόπουλος: Να προστατεύσουμε τα πολιτικά συστήματα από το κυβερνοέγκλημα
[In]: Αβραμόπουλος: Να προστατεύσουμε τα πολιτικά συστήματα από το κυβερνοέγκλημα

[In]: Αβραμόπουλος: Να προστατεύσουμε τα πολιτικά συστήματα από το κυβερνοέγκλημα

«Έχει έρθει η ώρα να κινητοποιηθεί η παγκόσμια κοινότητα για να προστατεύσουμε τις δημοκρατίες μας, τα πολιτικά συστήματα και τις αξίες μας», τόνισε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNN ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη για την 72η Σύνοδο του ΟΗΕ.
Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε σε αυτό το πλαίσιο στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Διαδικτυακού Φόρουμ, λέγοντας ότι σκοπός είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο διαδίκτυο. «Στο μεταξύ είχαμε τις κυβερνοεπιθέσεις, ενώ οι εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες σε όλες τις χώρες επηρεάζονται σημαντικά από το κυβερνοέγκλημα», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση δράση.
«Πρέπει να αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των εταιρειών του Διαδικτύου, των κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών. Τα όσα συμβαίνουν έχουν φέρει το ζήτημα στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας. Οι δημοκρατίες μας, οι θεμελιώδεις αξίες μας, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε το παγκόσμιο μεταπολεμικό σύστημα, θα βρεθούν σε κίνδυνο αν δεν αντιδράσουμε», υπογράμμισε ο επίτροπος της ΕΕ.
Αναφερόμενος στις προσπάθειες της Κομισιόν να φέρει τα κράτη-μέλη στο ίδιο τραπέζι και να τα θέσει έναντι των ευθυνών τους, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι, μπορεί μεν η αρμοδιότητα να βρίσκεται στα κράτη, πλην όμως όλοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια απειλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!