Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Αυγενάκης: Αναγκαία η εθνική γραμμή απέναντι στην Τουρκία

[In]: Αυγενάκης: Αναγκαία η εθνική γραμμή απέναντι στην Τουρκία

Στη Λήμνο περιοδεύει ο γραμματέας και βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης. Αρχικά ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε την τοπική στρατιωτική διοίκηση, στην οποία ενημερώθηκε από τον ταξίαρχο διοικητή, στον οποίο και εξέφρασε «την εμπιστοσύνη και το σεβασμό διότι εδώ, πέραν της αποστολής τους, βρίσκονται και κοντά στην τοπική κοινωνία».
Όπως υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης: «Το 2017 έκλεισε με τον υψηλότερο αριθμό παραβιάσεων εθνικών χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου των τελευταίων 15 ετών. Από τις αρχές του έτους η συμπεριφορά αυτή έλαβε ακόμη πιο ανησυχητική μορφή με επαναλαμβανόμενα περιστατικά προκλητικών ενεργειών. Αυτό το κλίμα έντασης συντηρείται και κλιμακώνεται από τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων».
Όλα τούτα, συνέχισε ο κ. Αυγενάκης, «μας κάνουν ιδιαίτερα ανήσυχους και γι’ αυτό επιμένουμε στην ανάγκη άμεσης χάραξης εθνικής ενιαίας γραμμής, καλώντας την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή και να γίνει πλήρης αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων». Οι ενέργειες της γείτονος στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, προσέθεσε «μάς προκαλούν εντονότατη ανησυχία για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας».
Ο κ. Αυγενάκης κατέληξε σημειώνοντας ότι «το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων στη Λήμνο αλλά και του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνουν ένα μήνυμα: Ένα μήνυμα ασφάλειας, σιγουριάς και αυτοπεποίθησης».
Στους τρεις άξονες του προγράμματος της ΝΔ και πιο συγκεκριμένα, στις «νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις, στην ανασυγκρότηση του κράτους και στη μείωση της φορολογίας και τις πολιτικές για τους νέους και τους πιο αδύναμους συμπολίτες», αναφέρθηκε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε σύσκεψη με φορείς της Λήμνου, στο πλαίσιο περιοδείας του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!