Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Σε αργία τέθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας

[In]: Σε αργία τέθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας

Σε προσωρινή αργία τέθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας, Ίλμαρ Ρίμσεβιτς λόγω της έρευνας που διεξάγεται εις βάρος του με την κατηγορία ότι χρηματίστηκε, την ίδια ώρα που το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας κλονίζεται από τις καταγγελίες ότι μια κορυφαία τράπεζα εμπλέκεται σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Το γραφείο του πρωθυπουργού της Λετονίας Μάρις Κουτσίνσκις έκανε γνωστό ότι ο Ρίμσεβιτς τέθηκε σε αργία, καθώς η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς ερευνά τον ισχυρισμό ότι ζήτησε να δωροδοκηθεί με το ποσό των 100.000 ευρώ.
Νωρίτερα, ο ίδιος ο κεντρικός τραπεζίτης, που συνελήφθη και ανακρίθηκε το Σαββατοκύριακο, κατήγγειλε μια «εκστρατεία σπίλωσης» εναντίον του διαβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε ζήτησε ή έλαβε χρήματα. «Έγινα στόχος ορισμένων εμπορικών τραπεζών που θέλουν να καταστρέψουν τη φήμη της Λετονίας», είπε.
Ο πρωθυπουργός Κουτσίνσκις είπε νωρίτερα ότι η καταγγελία σε βάρος του Ρίμσεβιτς προήλθε από τη μικρή τράπεζα Norvik Bank. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της, ο Γκριγκόρι Γκουσέλνικοφ, δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις οποιασδήποτε παρατυπίας εκ μέρους του κεντρικού τραπεζίτη, μολονότι «του ζητήθηκε κατ’ επανάληψη», τόνισε.
Το υπουργείο Άμυνας της χώρας άφησε ευθέως να εννοηθεί ότι οι καταγγελίες σε βάρος του κεντρικού τραπεζίτη μπορεί να αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης με στόχο να πληγεί η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!