Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Αποτελεσματικά στη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης τα δισκία κλαδριβίνης
[In]: Αποτελεσματικά στη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης τα δισκία κλαδριβίνης

[In]: Αποτελεσματικά στη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης τα δισκία κλαδριβίνης

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Νέα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των υπό έρευνα δισκίων κλαδριβίνης σε δύο αναρτημένες ανακοινώσεις στο 32ο συνέδριο ECTRIMS που έλαβε χώρα 14-17 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση (ΠΣ), ενώ παράλληλα έχει και ένα πολύ καλό προφίλ ασφάλειας.
Συγκεκριμένα, τα ευρήματα από τις μελέτες φάσης ΙΙΙ, CLARITY και CLARITY EXTENSIOΝ, και από την open-label περίοδο της μελέτης φάσης ΙΙΙ, ORACLE-MS, έδειξαν σημαντική αποτελεσματικότητα των δισκίων κλαδριβίνης σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση (ΠΣ) μαζί με ένα πολύ καλό προφίλ ασφάλειας.
Οι μελέτες CLARITY και CLARITY EXTENSIOΝ επιβεβαίωσαν ότι 20 ημέρες από του στόματος χορήγηση σε δύο έτη, ήταν αποτελεσματική στη μείωση της συχνότητας των υποτροπών και στην καθυστέρηση της εξέλιξης της αναπηρίας έως τέσσερα έτη.
«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα κλινικά οφέλη των Δισκίων Κλαδριβίνης μπορούν να διατηρηθούν στους περισσότερους ασθενείς για δύο επιπλέον έτη, χωρίς την ανάγκη επαναχορήγησης. Αν και είναι διαθέσιμες αρκετές θεραπείες για τους ασθενείς με ΠΣ, υπάρχει ακόμα μία σημαντική ανεκπλήρωτη ανάγκη σε αυτήν την κοινότητα ασθενών, στην οποία περιλαμβάνεται η ανάγκη για θεραπείες που προσφέρουν οφέλη με διάρκεια», εξήγησε ο Δρ Τζιανκαρλο Κομι, καθηγητής Νευρολογίας, πρόεδρος του Τμήματος Νευρολογίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου Πειραματικής Νευρολογίας, στο Πανεπιστήμιο Vita-Salute San Raffaele, Επιστημονικό Ινστιτούτο San Raffaele, Μιλάνο, και επικεφαλής ερευνητής στις μελέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!