Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Από τον geohot, στα χέρια της κοινότητας ανοικτού λογισμικού το αυτόνομο αυτοκίνητο
[In]: Από τον geohot, στα χέρια της κοινότητας ανοικτού λογισμικού το αυτόνομο αυτοκίνητο

[In]: Από τον geohot, στα χέρια της κοινότητας ανοικτού λογισμικού το αυτόνομο αυτοκίνητο

Εκτός από πολυμήχανος, ο νεαρός Τζορτζ Χοτζ, γνωστός και ως geohot, είναι και ιδιαίτερα επίμονος. Είχε υποσχεθεί ότι πριν το τέλος του χρόνου, τουλάχιστον κάποια μοντέλα αυτοκινήτων Honda θα μπορούν να αποκτήσουν ικανότητες οδήγησης χωρίς οδηγό αντί 999 δολαρίων, χάρη στη λύση που ανέπτυξε στο γκαράζ του.
Όταν όμως η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας των Αυτοκινητοδρόμων στις ΗΠΑ απαίτησε αποδείξεις για την ασφάλειά του, ο Χοτζ φάνηκε να κάνει ένα βήμα πίσω «μπροστά σε ρυθμιστές και δικηγόρους» και φάνηκε να εγκαταλείπει την προσπάθεια. Τελικά, ο Χοτζ βρήκε τρόπο να παρακάμψει τα εμπόδια.
Η νέα ιδέα του Χοτζ τέθηκε ήδη σε εφαρμογή και έτσι ο νεαρός που έγινε διάσημος επειδή κατάφερε να αποδεσμεύσει το πρώτο iPhone από τα δεσμά του προεπιλεγμένου παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, τήρησε την υπόσχεσή του. Όλος ο κώδικας αυτόνομης οδήγησης του Comma One είναι διαθέσιμος ως ανοικτό λογισμικό στο αποθετήριο GitHub , προς βελτίωση, διόρθωση και επέκταση από την πολυπληθή κοινότητα open source. Το ίδιο και τα σχέδια για το hardware, το νέο Comma “Neo”.
«Το ίδιο έκανε η Google με το δωρεάν Gmail, το ίδιο έγινε με το δωρεάν Android.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!