Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Η άπνοια ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2
[In]: Η άπνοια ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2

[In]: Η άπνοια ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2

Ναγκασάκι, Ιαπωνία

Η αποφρακτική άπνοια ύπνου σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Sleep Medicine .

Το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο είναι μία πολύ συχνή διαταραχή της αναπνοής και χαρακτηρίζεται από διακοπές της αναπνοής (άπνοιες – υπόπνοιες) κατά τη διάρκειά του. Αφορά περίπου στο 5% του γενικού πληθυσμού. Ως άπνοια ορίζεται η διακοπή της ροής του αέρα στους αεραγωγούς που διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά.

«Τα τελευταία 20 χρόνια, στοιχεία τεκμηριώνουν ότι η άπνοια ύπνου μπορεί να σχετίζεται με την ινσουλινοαντίσταση, τη δυσανεξία στη γλυκόζη και τον διαβήτη τύπου 2. Αλλά, οι μελέτες για την σχέση της άπνοιας με τον διαβήτη είναι περιορισμένες και μέχρι σήμερα είχαν μικρό αριθμό συμμετεχόντων» εξηγεί ο ερευνητής Μακο Ναγκαγιοσι από την Σχολή Βιοχημικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Ναγκασάκι στην Ιαπωνία.

Στην παρούσα μελέτη ο Δρ Ναγκαγιοσι και οι συνεργάτες του μελέτησαν στοιχεία από 1.453 ασθενείς, κατά μέσο όρο 63 ετών, που είχαν υποβληθεί σε μελέτη ύπνου, κατ’ οίκον, αλλά δεν έπασχαν από διαβήτη όταν ξεκίνησε η έρευνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!