Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 22 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Αναστάτωση στην ιταλική κυβέρνηση προκάλεσε ο κώδικας για τις ΜΚΟ
[In]: Αναστάτωση στην ιταλική κυβέρνηση προκάλεσε ο κώδικας για τις ΜΚΟ

[In]: Αναστάτωση στην ιταλική κυβέρνηση προκάλεσε ο κώδικας για τις ΜΚΟ

Ρώμη
Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι παραμένει τελικά στη θέση του, παρά τις διαφορές σχετικά με το νέο δεοντολογικό κώδικα για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Εσωτερικών θεωρείται ο «εμπνευστής» του δεοντολογικού κώδικα για τις ΜΚΟ, τον οποίο και συνέταξε η ιταλική κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, ο κανονισμός αυτός προβλέπει την υποχρεωτική παρουσία ένοπλων αστυνομικών μέσα στα πλοία των μη κυβερνητικών οργανώσεων που διασώζουν πρόσφυγες και μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σικελία και τη Λιβύη.
Τον κώδικα αρνήθηκαν να υπογράψουν επτά ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Ο Μινίτι δεν συμμετείχε στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε την Δευτέρα, πιθανότατα – όπως γράφουν πολλοί σχολιαστές – εξαιτίας της κριτικής που φέρεται να του ασκήθηκε από τον υπουργό Μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελρίο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ντελρίο θεωρεί ότι η στάση του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών χαρακτηρίζεται από υπερβολική ακαμψία, και ότι δεν πρέπει να διακοπεί η δράση πολύτιμων ΜΚΟ, όπως είναι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.
Υπενθυμίζεται ότι το μποϊκοτάζ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ήταν το ηχηρότερο όλων, καθώς κατήγγειλαν επικίνδυνους περιορισμούς, που μπορεί να κοστίσουν ζωές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!