Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 13 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Ανακαλύφθηκε πρωτεΐνη που προστατεύει από τη γρίπη
[In]: Ανακαλύφθηκε πρωτεΐνη που προστατεύει από τη γρίπη

[In]: Ανακαλύφθηκε πρωτεΐνη που προστατεύει από τη γρίπη

Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μια μικρή πρωτεΐνη που μπορεί να βελτιώσει τη συμπτωματολογία της γρίπης καθώς και τη θνησιμότητα που σχετίζεται με αυτή, καθώς και άλλες μολυσματικές ασθένειες.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Leukocyte Biology οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Μεριλαντ διαπίστωσαν ότι η ρετροκυκλίνη-101 (RC-101) έχει τη μοναδική ιδιότητα όχι μόνο να στοχεύει τον ίδιο τον ιό της γρίπης αλλά και την επιβλαβή φλεγμονή που προκαλεί.
Αν και η επίδραση της RC-101 έχει ήδη μελετηθεί ως θεραπεία της γρίπης σε κυτταρικό επίπεδο, δεν έχει μελετηθεί ακόμα σε πειραματικό στάδιο.
«Πιστεύουμε ότι η πρωτεΐνη μπορεί να μας οδηγήσει σε νέα φάρμακα που θα είναι πιο ισχυρά στη μάχη καταπολέμησής της, όπως επίσης και κατά της φλεγμονής» εξηγεί κύριος συγγραφέας της έρευνας Ντάνιελ Τζ. Πραντνερ, ερευνητής στο Τμήμα Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας του αμερικανικού πανεπιστημίου.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ο Δρ Πραντνερ και οι συνεργάτες τους μελέτησαν την επίπτωση της RC-10 σε ανθρώπινα κύτταρα και σε ένα ζωικό μοντέλο γρίπης χρησιμοποιώντας ποντίκια. Η RC-10 είχε δύο θετικές επιπτώσεις στα ανθρώπινα ανοσοκύτταρα: πρώτον, εμπόδιζε τον ιό της γρίπης να μολύνει τα κύτταρα και δεύτερον, εμπόδιζε τη φλεγμονή που κρύβεται πίσω από τα περισσότερα συμπτώματα της γρίπης, όπως ο πυρετός, ο πόνος, ο λήθαργος και η δύσπνοια.
«Αυτή η διπλή δράση είναι μοναδική», σημειώνει ο Δρ Πραντνερ.
Στο ζωικό μοντέλο, οι ερευνητές μόλυναν δύο ομάδες ποντικιών με μια δόση γρίπης, ικανή να επιφέρει θάνατο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!