Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 6 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Οι αλλαγές στην αγορά των VLTs που επιφέρει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ
[In]: Οι αλλαγές στην αγορά των VLTs που επιφέρει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

[In]: Οι αλλαγές στην αγορά των VLTs που επιφέρει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Αθήνα
Μείωση του συνολικού αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που θα τεθούν σε λειτουργία από την ΟΠΑΠ ΑΕ, από 35.000 σε 25.000 και αύξηση του αριθμού των VLT που δύνανται να εγκατασταθούν σε κάθε σημείο (κατά μέγιστο σε 50 ανά κατάστημα) είναι εκ των βασικών αλλαγών που επιφέρει το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών για τη αγορά παιγνίων, με στόχο τον εξορθολογισμό της αγοράς των VLT. Οπως μάλιστα σημειώνει, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τομείς της αγοράς παιγνίων.
Επίσης, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αυξάνει σε 18 χρόνια (από 10 χρόνια που ισχύει σήμερα) ο χρόνος ισχύος της άδειας εκμετάλλευσης των VLTs από τον ΟΠΑΠ, «προκειμένου να αντισταθμιστεί η ανισορροπία που προκαλείται στη σύμβαση Δημοσίου και ΟΠΑΠ, λόγω της μείωσης του συνολικού αριθμού των παιγνιομηχανημάτων», όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.
Ακόμη, εισάγεται ρητή νομοθετική εξουσιοδότηση για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και του ΟΠΑΠ για την εξειδίκευση των όρων και προϋποθέσεων άσκησης του δικαιώματος του ΟΠΑΠ στην εγκατάσταση και εκμετάλλευση των παιχνιδομηχανών.
Τέλος, ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2019 ως η καταληκτική ημερομηνία για τη λειτουργία των αδειοδοτηθέντων παιγνιομηχανημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!