Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Αλεξόπουλος: Σημαντικές προοπτικές την επόμενη δεκαετία σε ΑΠΕ και υδρογονάνθρακες
[In]: Αλεξόπουλος: Σημαντικές προοπτικές την επόμενη δεκαετία σε ΑΠΕ και υδρογονάνθρακες

[In]: Αλεξόπουλος: Σημαντικές προοπτικές την επόμενη δεκαετία σε ΑΠΕ και υδρογονάνθρακες

Αθήνα
Τη στρατηγική και τον επενδυτικό σχεδιασμό των Ελληνικών Πετρελαίων παρουσίασε ο γενικός διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού και συμμετοχών του ομίλου Γιώργος Αλεξόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου.
Ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στις επενδύσεις στη Δυτική Ελλάδα στον τομέα των ερευνών υδρογονανθράκων, αρχής γενομένης από τον Πατραϊκό Κόλπο, όπου, όπως ανέφερε, αν βρεθεί πετρέλαιο, το κοίτασμα θα είναι της τάξης των 100 εκατ. βαρελιών. Αναμένεται, επίσης, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση των περιοχών Άρτας-Πρέβεζας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.
Ο κ. Αλεξόπουλος ανέφερε, ακόμη ότι ο όμιλος θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό που θα διεξάγει στις αρχές Δεκεμβρίου η ΡΑΕ για νέα φωτοβολταϊκή ισχύ και επεσήμανε ότι διανοίγονται σημαντικές επενδυτικές προοπτικές την επόμενη δεκαετία στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της έρευνας υδρογονανθράκων.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας, ανακοίνωσε ότι το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο περνά από τη φάση της έρευνας στο στάδιο της παραγωγής, ύστερα από τη σχετική έγκριση που ελήφθη πρόσφατα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Το βεβαιωμένο και απολήψιμο κοίτασμα, όπως είπε, είναι 10 εκατ. βαρέλια, ωστόσο το κοίτασμα είναι σημαντικό, γιατί είναι το πρώτο στη Δυτική Ελλάδα που περνά στη φάση της παραγωγής και θα χρησιμεύσει για τη μελέτη του υπεδάφους της ευρύτερης περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!