Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In]: Ο Akio Toyoda επικεφαλής του νεοσύστατου τμήματος ηλεκτροκίνητων της Toyota
[In]: Ο Akio Toyoda επικεφαλής του νεοσύστατου τμήματος ηλεκτροκίνητων της Toyota

[In]: Ο Akio Toyoda επικεφαλής του νεοσύστατου τμήματος ηλεκτροκίνητων της Toyota

Η Toyota είχε γνωστοποιήσει πριν λίγο καιρό την πρόθεσή της να επεκταθεί και στην ηλεκτροκίνηση, δρομολογώντας επενδύσεις –και- σε αυτήν την μορφή των φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών πλην των υβριδικών και συνοδεύοντας την ανακοίνωση των νέων της σχεδίων από την υπόσχεση για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα έως το 2020.
Μετά και την ανακοίνωση της ίδρυσης ενός νέου τμήματος που θα επιφορτιστεί με την έρευνα και την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η Toyota κάνει το επόμενο βήμα σε μια κίνηση έντονου συμβολισμού και ως ένδειξη της δέσμευσής της στην ηλεκτρική τεχνολογία, τοποθετώντας τον επικεφαλής του ομίλου και εγγονό του ιδρυτή της Toyota, Akio Toyoda στην κεφαλή του νέου τμήματος σχεδιασμού που θα αναλάβει τα ηλεκτροκίνητα.
Ο Akio Toyoda θα πλαισιωθεί από τους Mitsuhisa Kato και Shigeki Terashi οι οποίοι θα αναλάβουν το ρόλο αντιπροέδρων στο νέο τμήμα έρευνας και εξέλιξης.
«Με την τοποθέτηση προέδρου και αντιπροέδρων ως επικεφαλής του τμήματος, επιταχύνουμε την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων», αναφέρει χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Toyota σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Akio Toyoda «θα έχει την άμεση επίβλεψη των εργασιών του τμήματος προκειμένου να καταστεί εφικτή η ταχεία και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων».
Σημειώνεται ότι το νεοσύστατο τμήμα έρευνας και εξέλιξης ηλεκτροκίνητων περιλαμβάνει ένα εξίσου νεοσύστατο τμήμα σχεδιασμού αντίστοιχων προϊόντων το οποίο θα κληθεί να χαράξει τη στρατηγική της Toyota σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου αυτή να αντεπεξέλθει στις ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων παγκοσμίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!