Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Αύξηση στη ζήτηση δανείων στην Ευρωζώνη από επιχειρήσεις και νοικοκυριά
[In]: Αύξηση στη ζήτηση δανείων στην Ευρωζώνη από επιχειρήσεις και νοικοκυριά

[In]: Αύξηση στη ζήτηση δανείων στην Ευρωζώνη από επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Φρανκφούρτη
H ζήτηση δανείων στο σύνολο της Ευρωζώνης από επιχειρήσεις και νοικοκυριά αυξήθηκε σε όλες τις κατηγορίες στο τρίτο τρίμηνο του 2016, λόγω κυρίως των χαμηλών επιτοκίων και των εξαγορών και συγχωνεύσεων επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Euro Area Bank Lending Survey).
Οι πιστωτικοί κανόνες των τραπεζών της Ευρωζώνης παρέμειναν σταθεροί, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, όσον αφορά τις χορηγήσεις δανείων σε επιχειρήσεις, ενώ χαλάρωσαν για τα δάνεια σε νοικοκυριά. Οι όροι χορήγησης των νέων δανείων στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά συνέχισαν να χαλαρώνουν, λόγω κυρίως της μείωσης των επιτοκιακού περιθωρίου των τραπεζών.
Η πρόσβαση των τραπεζών της Ευρωζώνης σε λιανικές πηγές χρηματοδότησης βελτιώθηκε, όπως επίσης και η πρόσβασή τους στις αγορές ομολόγων και τιτλοποιημένων δανείων, ενώ επιδεινώθηκε η πρόσβασή τους στις αγορές χρήματος.
Οι τράπεζες χρησιμοποίησαν την πρόσθετη ρευστότητα από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (asset purchase programme, APP) για τη χορήγηση δανείων, την αναχρηματοδότησή τους και, σε μικρότερο βαθμό, την αγορά στοιχείων ενεργητικού. Η επίδραση του APP συνέχισε να είναι πιο έντονη στη χαλάρωση των όρων δανεισμού παρά στη χαλάρωση των πιστωτικών κανόνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!